zondag 13 juli 2008

De oude hoofdstad: Almaty.

Poepsjieke stad. Groene stad, heel veel bomen in het straatbeeld.  Bijna geen Lada's meer te bekennen...enkel de zwaarste BMW's , Mercedessen, Audi's en Lexussen. Dit was dan ook jàààren het Kazakhse powerhouse: zowel politiek als economisch. Nog steeds is de luchthaven ook dè hub van Centraal-Azië.

Maar eerst terug naar de ochtend: heel veel gevochten tegen de sterke wind die overal van de partij was, en die vaak nog eens extra aangezwengeld werd door de vrachtwagens die we tegen kwamen. Wind tot daar toe...maar zoveel roet als we vandaag binnen kregen hebben we tot dusver wellicht nog nooit binnen gehad...'t is verschrikkelijk hoeveel zwarte damp er uit zo'n Russische Kamaz naar buiten geblazen wordt. Komt nog eens de temperatuur bij die vandaag de 4o graden haalde.

Hier en daar ook dwarsverkeer...eerst de kudde:DSCF1608 dan de herderDSCF1611

Dit is het hotel dan: voor de verandering eens geen nederig stulpje maar drie sterren...draadloos internet in de gangen, en alles lijkt te k0op...alles:DSCN1852

Correctie: dit is niet het hotel, maar het zicht dat we van op het balkon hebben..in de achtergrond kan je de Tien-Shan bergketen zien...en daarachter ligt het Issyk-Kul-meer, alwaar we woensdag een trekking zullen starten.

Dat we hier echt niet ver van de Chinese grens zitten was ook merkbaar door de grote colonnes  nieuw-geïmporteerde Chinese vrachtwagens die we de laatste dagen onderweg hebben gezien. De oude vrachtwagens waren allemaal in België, Nederland en Duitsland gekocht. Was steeds goed te zien aan de belettering op de bache.

Geen opmerkingen: